Pøbelprosjektet etableres nå i Hedmark og onsdag kveld blir det pøbelfest utenfor Hotell Central i Elverum for å markere at prosjektet nå inntar Hedmark fylke.
Til festen kommer sju nasjonale og internasjonale artister, og ifølge sjefspøbel Eddi Eidsvåg er artistene av en slik kaliber at navnene holdes hemmelig for å unngå kaos.
Men Pøbelprosjektet har en langt alvorligere bakgrunn enn bare å holde fest. Visjonen er å hjelpe mennesker som har valgt å stå utenfor det etablerte samfunnet til å komme i jobb eller utdanning. Hovedfokus er rettet mot å hjelpe ungdom som har falt ut av den videregående skolen tilbake til skolen eller ut i fast arbeid.
Prosjektet startet i Eddis bakeri i Sandnes i 2007 hvor han tok inn utsatt ungdom som lærlinger og hjalp dem videre ut i arbeidslivet. Pøbelkonseptet bygger på disse erfaringene, og virkemidlene er alternative undervisningsmetoder som psykodrama, lek og spill.
Prosjektet er organisert som et aksjeselskap, men med et ideelt formål. Det skal ikke tas ut utbytte og eventuelt overskudd settes til side for videre utvikling av prosjektet.
Pøbelprosjektet har et formelt samarbeid med Nav og har i tillegg et bredt kontaktnett med næringslivet. Pøblene tas opp via Nav, og gjennomgår et seks ukers motivasjonskurs for deretter å gå ut i skole eller arbeidspraksis. Ungdommene følges opp i inntil to år med fast arbeid som mål.
Nå står altså Elverum for tur til å delta i prosjektet, og under onsdagens pøbelfest blir det mer informasjon om prosjektet og hva det har å by på.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.