Ringsakerkoret, Vokalensemblet Cantarelle, tar turen til Hamar domkirke for å holde «Pipekonsert» søndag klokka 18.00 til inntekt for nytt orgel i domkirken. Cantarelle fyller 20 år i år, teller 12 sangere og ledes av mezzosopran Anna Sundström Otervik, som også er kveldens solist. I tillegg spiller organist i Ringsaker kirke Roger Andreassen, domkantor Trond Våge og cellist Kaja Aadne Thoresen. Konsertens hovedverk er Kim Andre Arnesens «Magnificat», for damekor, orgel og sopransolist. Verket er tilegnet Nidarosdomens jentekor, og Cantarelle framfører versjonen med Roger Andreassen ved orgelet. Kaja Aadne Thoresen spiller Johann Sebastian Bachs «Solosuite C-dur». Aadne Thoresen er både solist og ensemblemusiker, blant annet i Mjøsmusikk. Trond Våge spiller et innledende orgelverk på domkirkens orgel fra 1966. «Dette instrumentet har betydelige mangler og skavanker. Først og fremst mangler det den fylde og klangpalett et domkirkeorgel må ha», skriver Roger Andreassen. Cantarelles besetning i jubileumsåret er sopranene Tone Hagen, Ina Årseth, Mari Stakston, Hilde Granlund og Anne Kjersti Sæle, altene Lisbet Fauchald, Ruth Helen Nilsen, Randi F. Hertzberg, Anne- Catrine Nilsen, Inger Christine Groseth og Therese Kringlebotn. Sangerne er ellers aktive i Ringsaker Kantori, Hamar domkor og kammerkoret Viva.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.