Pensjonistuniversitetet er tilsluttet Folkeuniversitetet, og er et forum for utveksling av kunnskap, for menneskelig kontakt, kursvirksomhet, studieringer og turer. Temaene skal stimulere til videre selvstudium. Alle fra 60 år og oppover kan bli medlemmer, og det er møter en onsdag i hver måned til og med mai.
Møtene holdes i Brukshuset i Stormyrvegen 11 og møtetid er klokka 11.30. Det er salg av kaffe og kaker etter foredragene.
Onsdag 8. januar kommer Janne Haaland Matlary for å holde foredraget «Pave Francis: Hvem er han og hva vil han»?
Onsdag 12. februar snakker kulturhusleder Durita Brattaberg om «Kulturhuset i Hamar - Velkommen inn».
Onsdag 12. mars er «Utbygging av E6 og jernbane fram til Hamar, fellesprosjektet» tema og foredragsholder er Taale Stensby fra Statens vegvesen.
Onsdag 9. april snakker musikkritiker, programleder i radio, foredragsholder og kjenner av klassisk musikk, Kjell Hillveg, om «Perler fra operaens og operettens verden».
I semesterets siste møte onsdag 14. mai tar Ada Engebretsen for seg «Kriminell bander eller fattigfolk på vandring? Rom og andre minoriteter i Norge»
I tillegg blir det datakurs, skrivekurs og fortsettelse av kurset om «Åker-perioden fra prehistorisk tid til og med Todderud-familien», om Åker gård fra prehistorisk tid til cirka 1650 ved professor Ragnar Pedersen og tidligere statsarkivar Per-Øivind Sandberg.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.