Porsjoner 8
Paibunn:
200 g smør
300 g hvetemel
ca. 4 ss vann

Fyll:
4 stk kyllingfilet
1 pk bacon
2 stk rødløk
3 båter finhakkket hvitløk
100 g grønn frisk asparges
3 ss pinjekjerner
2 ss hakket frisk timian
8 stk egg
5 dl melk
salt og pepper
3 dl revet hvitost

Slik gjør du:
1. Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.
2. Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
3. Stek kyllingfiletene i ca. 4 minutter på hver side. Skjær filetene i skiver.
4. Skjær bacon i biter og stek det i en panne. Ta ut baconet og fortsett med løk og hvitløk til øken er gyllen.
5. Fordel kylling og grønnsaker på den forstekte paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner. Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.

Tips:
Paien kan enten serveres som en egen rett med salat og godt brød ved siden, av eller som en del av en større buffet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.