På Simenstad starter påskeforberedelsene med å nøre opp i den vedfyrte bakerovnen i bryggerhuset, og fredag og lørdag er det bakerovndager der det lages påskebakst som speltbrød, greske påskebrød pyntet med egg, gule kringler og småbakst.

Brød og kaker kan tas med på påsketuren eller nytes i påskedagene. I påskepyntet bygning nytes smaker fra Simenstadkjøkkenet, og på svartovnen står et knippe påskeretter og kaffe og bakerovnsbakst serveres i stuene.

Bakekjelleren på Simenstad er enestående i landssammenheng, påstår bakerovnsekspert Else Rønnevig. Bakerovnen, som er den andre på gården, er fra slutten av 1800- tallet, og baksten legges på varme steiner. Smaken blir ekstra god når en steker på denne måten.

Lørdag, palmesøndag og skjærtorsdag klokka 14.00-20.00 blir det servering av flere retters påskemiddag, påskelunsj, påskebuffé med retter fra svartovnen, dessertbor, kaffe og te, samt fortellinger om påsketradisjoner i påskepyntete stuer. Det er påmelding til Brit Skurdal Braastad for påskemiddagen.

- Besøket på Simenstad er en fin anledning til å komme i påskestemning, sier vertinne Brit.

Onsdag 16. april er det matkurs med servering av påske- og vårmeny.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.