Her får du nystekte speltbrød, øllebrød, greske påskebrød pyntet med egg, gule kringler og småbakst, og det blir anledning til en kaffekopp, påskesuppe og småretter i bryggerhuset der den store bakerovnen er fyrt opp. Bakekjelleren på Simenstad er enestående i landssammenheng, ifølge bakerovnsekspert Else Rønnevig. Ovnen fyres med ved, noe som gir et ekstra godt resultat.

Tradisjonen tro byr vertinne Brit Skurdal Braastad også på påskemiddag med fortelling. Det skjer daglig klokka 17.00-20.00 fra palmesøndag til onsdag i påskeuka.

I påskepyntet bygning nytes smaker fra Simenstad-kjøkkenet. Påskemiddagene er av de åpne arrangementene på gården, og dørene åpnes for enkeltpersoner og små grupper

– Jeg har god erfaring med å blande folk som ikke kjenner hverandre, forteller Brit, som legger til at det er bordbestilling til middagene.

Alle møter samtidig, får en påskepunsj ved ankomst, og med middag, dessert og kaffe i fellesskap er det duket for hyggelig selskap.

Fargelagte egg tar seg godt ut som dekorasjon på bordet, og gåsunger hører med. Vertinnen på Simenstad deler gjerne gode råd om mat og natur som påskepynt med gjestene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.