Det er Vang Historielag og Syklistenes Landsforening som arrangerer, og det er oppmøte i parken ved Hamar jernbanestasjon klokka 11.00.
Turen går om Espern og Midtstranda og gjør holdt på Hjellum stasjon hvor det blir litt informasjon.
Fra Hjellum bærer det mot Kvæka før turen ender på Møystad gård i Vang der det blir salg av kaffe og kaker med mer.
- Det blir en ganske kort tur i avpasset tempo slik at alle kan delta. Det blir dessuten flere stopp undervegs, forteller turleder Tor Karseth. Han legger til at det også blir litt fokus på forsøksvirksomheten på gårdene i Vang.
Tidligere helseminister Werner Christie kommer med noen innspill i den anledning.
Hans bestefar, som også hette Werner Christie (1877-1927) studerte planteforedling i Danmark, Sverige og Tyskland.
I 1905 ble han bestyrer av den første offentlige forsøksstasjonen i planteforedling i Norge, på Møystad ved Hamar.
I 1915 ble han den første i Norge som tok doktorgraden på et landbruksvitenskapelig emne. I 1919 ble han professor ved Norges landbrukshøgskole
Fra 1921 bodde han på sin gård Vidarshov i Vang hvor han drev forsøk i planteforedling.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.