Ferske, sprø asparges hører våren til! Bak dem på høy temperatur i stekeovnen, og la en klatt deilig urtesmør med spekeskinke gi ekstra smak.20 stk grønn frisk asparges

2 ss olivenolje

1⁄2 ts salt

Spekeskinkesmør:

150 g smør

30 gr spekeskinke eller fenalår

saft og finrevet skall av 1⁄2 stk sitron

1 ss finhakket frisk timian

1⁄4 ts kvernet pepper

Slik gjør du:

1. La smøret ligge på kjøkkenbenken en stund, slik at det blir mykt.

2. Bruk en skarp kniv og finhakk spekeskinken.

3. Rør sammen spekeskinke, smør, sitronsaft og -skall og finhakket timian. Smak til med pepper. Sett til side.

4. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

5. Stell asparges ved å brekke av og eventulet skrelle den nederste delen. Det er ikke nødvendig å skrelle hele aspargesen.

6. Legg bakepapir i en langpanne og spre asparges ut over papiret. Drypp over olivenolje og krydre med salt.

7. Sett langpannen midt i stekeovnen og stek aspargesen i 4-5 minutter, til de begynner å få litt farge, men fortsatt er spenstige og sprø.

8. Flytt aspargesen over på et serveringsfat og server med en gang med en raus klatt spekeskinkesmør på toppen. (Matprat.no)

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.