Mandag blir det olsokfeiring i middelalderkirken, Ringsaker kirke. Årets program for følger en hevdvunnen mal. Det blir konsert, foredrag og en avsluttende olsokvesper i kirken. Musikkutvalget har lyktes i å engasjere forfatteren og Bjørnson-biografen Edvard Hoem som årets foredragsholder. Feiringen starter med pilegrimsvandring fra Prøysenstua til Ringsaker kirke klokka 16.00, og det blir servering for vandrerne i kirkestua klokka 17.15. Klokka 18.00 er det tid for konsert med Kristina Lystad (mezzosopran), Tori Erlien-Årva (fløyte) og Roger Andreassen (orgel og klaver). Konsertprogrammet byr på norske romanser for sang og klaver, fløytetoner av Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart og Carl Nielsen samt orgelverk av Arild Sandvold, Ludvig Nielsen og Gottfred Pedersen. Kristina Lystad er utdannet ved konservatoriet i Kristiansand, og er nå knyttet til kulturkontoret i Ringsaker som konsulent. Tori Erlien-Årva er en aktiv pedagog og utøvende musiker med sete i blant annet Mjøsmusikk og Hedmarken Symfoniorkester. Hun har også vært sanger i Collegium Vocale. Edvard Hoem holder foredraget «Vår kristne kulturarv i et livssynsåpent samfunn» klokka 19.30. Markeringen avsluttes klokka 20.30 med olsokvesper ved prost Gerd Th. Christensen og organist Roger Andreassen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.