Middelalderforeningen, Norsk Langbuelag og Domkirkeodden arrangerer NM i historisk pil og bue på Domkirkeodden lørdag og søndag. Det er konkurransestart klokka 12.00 begge dager, og lørdag blir det blinkskyting, seks, 12, 18, 24 og 30 meter, langhold 50 meter og jaktskyting på 10 bilder av dyr med forskjellige avstander. Søndag blir det lengdeskyting på Ilseng. Her er det oppmøte på Domkirkeodden klokka 11.00 for informasjon og felles kjøring. Det konkurreres i klassene mini, junior, herre senior og dame senior, og det er åpent for påmelding i sekretariatet en time før start. Arrangementet er åpent for publikum, og det er bane for skyting for de besøkende. Det blir også buemakerkonkurranse, pilmakerkonkurranse og årets historiske skytter skal kåres, og på Odden blir det middelalderleir med gilde lørdag kveld. Bueskyting skriver seg tilbake til forhistorisk tid, og det eldste eksisterende bilde av en bueskytter er rundt 15.000 år gammelt, funnet på en hulemaling i Spania. Interessen for bueskyting er stor også i dag. Sporten passer alle aldersgrupper, og Middelalderforeningen er glade for at stadig flere damer deltar, og hevder seg svært bra.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.