Racene starter lørdag klokka 16.15 og søndag klokka 11.00.
NM-klassene er Superstock 600 og Superbike, mens norgescupen omfatter debutantklassene Rookie 600 og Rookie 1000, entusiastklassene Nasjonal 600 og 1000 samt juniorklassen 125 Standard. Årets nyhet, C-klassen, er et enkelt og billig tilbud til dem som har lyst til prøve roadracing. Halvparten av de påmeldte i C-klassen i finalehelgen er kvinnelige førere.
I Superstock 600-NM har Alf Georg Joranger fra Holmestrand ledelsen i foran de to unge Sarpsborg-karene Erik Lindstrøm og Andreas Sacco Karlsen, alle kjører for Borg Mc-klubb. Den nybakte nordiske mesteren i klassen, Thomas Sigvartsen fra Drøbak, Solør MCK, har ikke deltatt i hele serien, men med sterke resultater i de løpene han har kjørt nærmer han seg toppen av tabellen, og er klar til å blande seg i medaljestriden.
Det unge talentet Stinius Viking Ødegård (14) fra Fetsund, Solør MCK, satser nå i Superstock i tillegg til at han kjører European Junior Cup i Superbike-VM. I Superbike-NM leder Norvald Haaland fra Moss med 15 poeng foran Carl Berthelsen fra Kristiansand. Ole Bjørn Plassen fra Sande, Daniel Østby, Fjellhamar, og Magnus Solli, Rasta, ligger på plassene bak og er sultne på å vinne. Alle disse kjører for Borg Mc-klubb.
Veteranene fra Solør MCK, Helge Spjeldnes, Hønefoss og Tage Solberg, Lørenskog, er klare til å kjempe i toppen i likhet med Tom og Bjørn Rasmussen fra Stavanger Mck. Solør MCK feirer 30 år i år, og klubben er stolt av å være arrangør for finalehelgen.
Vålerbanen/Norsk Trafikksenter ligger langs riksveg 20 ved Braskereidfoss, om lag 25 kilometer sør for Elverum.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00