Sommersesongen er i full gang på Hedmarksmuseet, og hver dag i hele sommer er det daglige omvisninger. «Middelalder og Hamardomen» klokka 11.30, omvisning på Hedmarkstunet klokka 12.30 og i urtehagen klokka 13.00. Klokka 14.30 er det middelalderfortellinger for hele familien og det er minikonsert i Hamardomen hver dag klokka 15.00. Museet har fått en ny modell av gamle Hamar domkirke, laget av Ove Møller Nielsen. Modellen viser domkirken slik man mener den så ut på 1500-tallet. Den er svært detaljert, og den ene siden er lagd i gjennomsiktige akrylplater slik at man ser innsiden. Den står i sørenden av tverrskipet og gir et godt inntrykk av hvor stor kirken en gang var. Museet har også flere faste utstillinger: «Ut i vår hage» viser bilder fra Urtehagen og Domkirkeodden, med levende kunstverk i naturen som rød tråd. Utstillingen «Get over it?» er en oppfordring å bruke 22. juli som en anledning til økt bevissthet om mulighetene og utfordringene for det flerkulturelle Hedmark. Siste tilskudd er «Hokus pokus middag!? Fra blodklubb til sushi», en utstilling om norsk matkultur gjennom 150 år. I tillegg er det jernalderutstilling, middelalderutstilling og folkemuseumsutstilling. Museet er åpent hver dag klokka 10.00-17.00.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.