I messa blir det salg av nytt og brukt modelljernbanemateriell, utstillinger av modeller i forskjellige skalaer, utstillinger av dampmaskiner, anlegg i drift og to anlegg som barna får lov å kjøre.

Lørdag er det også mulig for modellbyggere og andre få hjelp med tekniske tegninger og foto av rullende materiell, bruer, tekniske installasjoner og mye annet.

I år kan du også få en grunninnføring i den digitale modelljernbaneverdenen. Det er mye å velge mellom når en skal starte opp. Nils Gullhav fra Røyken er kjent i miljøet i Norge, og han holder to foredrag om temaet lørdag.

Søndag holder Ove Møller Nielsen fra Senit Art i Moelv foredrag om landskapsbygging for nybegynnere og litt viderekomne og om husbygging for modelljernbaner på egen hånd.

Det vil også bli filmvisning fra modelljernbaneanlegget «Miniatur Wunderland» i Hamburg. Biblioteket er åpent begge dager.

– Det er femte året vi gjennomfører denne messen nå, og den øker jevnt, faktisk er det rekorddeltakelse i år, forteller arrangementsansvarlig Mette Larsen ved Norsk Jernbanemuseum, og legger til at 26 utstillere har meldt sin ankomst til årets messe.

– Det er på grensen til hva hovedbygget vårt har kapasitet til, men vi utnytter hver minste krik og krok», sier Larsen. I fjor besøkte 600 personer messen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00