Mjøssamlingene på Minnesund er åpen onsdager-søndager klokka 14.00-18.00 i hele sommer. Mjøssamlingene ligger ved mjøsstranda under bruene ved Minnesund, og er et obligatorisk besøksmål for alle som er interessert i båt og mjøshistorie. Området er også et turmål, egnet for rekreasjon. Besøkende kan også komme i båt og legge til ved brygga. På Mjøssamlingene, som er Mjøsas eget sjøfartsmuseum og et gammelt trafikknutepunkt, kan man oppleve det gamle sjøfartsmiljøet med pakkhus fra 1801 og skipperbolig fra 1847, bli med på omvisning og se utstillingene om båttrafikken på Mjøsa, flomhistorie, tømmerfløting og historiske fartøyer i drift og på utstilling. I år har gjenstandssamlingen på museet fått et løft. To unike båtmodeller er innkjøpt og stilles ut. Foreningen Mjøssamlingene har innkjøpt modeller av «Gjøvik» og «Hamar» bygget av Jon Hallås fra Elverum. Begge båtene er bygget etter de opprinnelige tegningene. For å finne ut mest mulig om dekksarrangementer er det brukt bilder. D/S «Gjøvik» var en dampbåt som gikk i lokaltrafikk mellom Gjøvik og Hamar. Båten var i trafikk 1902-1937 og drev med passasjer- og godsfrakt, ikke minst melk til meieriet på Gjøvik og melkefabrikkene på Kapp og Hamar. D/S «Hamar» ble bygget i 1888 og gikk også i drift på Mjøsa. Den ble hogget i 1953.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.