Ingredienser
Sukkerbrød:
5 stk egg
150 g sukker
150 g hvetemel
1 ts bakepulver

Kakekrem:
5 stk eggeplomme
¾ dl sukker
1 stk vaniljestang
1 ss maisstivelse (maizena)
4 dl melk
100 g smør
ca. 1 dl portvin til dynking
1 boks hermetiske aprikoser
2 dl kremfløte
500 g marsipan
1 boks physalis
Slik gjør du
1. Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt sammen mel og bakepulver og rør det forsiktig inn i eggedosisen. Stek i smurt form, 24 cm i diameter, ved 160 °C i ca. 45 minutter.
2. Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med eggeplommer, sukker, maisenna og melk. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn romtemperert smør. Sett kremen kaldt til den stivner, gjerne i fryseren.
3. Del sukkerbrødet i tre lag. Dynk med portvin og fordel aprikoser, delt i biter og kakekremen mellom lagene. Dekk topp og sider av kaken med pisket krem og ha på marsipanlokk. Pynt med physalis.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.