Dagen starter med visning av hesteraser, utstyr og kjørere og opptog fra arenaen ved Løtenbygningen klokka 12.00. Klokka 12.30 blir det oppvisning av gangarter, dressur og høydehopp.
Per Gjestvangs hederspris deles ut klokka 13.30 og klokka 13.45 blir det raseparade med de fire norske hesterasene, nordlandshest, fjording, dølehest og kaldblodshest.
Klokka 15.00 blir det stilhistorisk omvisning i Bolstadbygningen på Hedmarkstunet ved konservator Laila Grastvedt med tema «Fra akantus til søyler».
Teaterkonserten «Ungkar» basert på Alf Prøysens viser og prosatekster vises på Hedmarkstunet klokka 15.30. Konserten er av og med Knut Erik Engemoen med Frode Berntzen som musiker.
I tillegg byr dagen på innhøsting, flishøvling, barneridning, hestekjøring, dragonhest, hest på beite, leker for barna med stylter, ringkast, hesteskokasting og støvelkasting.
Det blir også smiing av hestesko, reipslaging, kafé i Barfrøstua, veteranbiler, demonstrasjoner av håndverk, sang og musikk og kløv fra setra med mye mer. Flere lag og foreninger deltar.
Fortidsminneforeningen er på plass i Brennholenstørhuset, og serverer fersk seterkost, selger litteratur og informerer om foreningen.
De lager også stomp og yster ost med anledning til å prøve seg selv. Museet er åpent lørdag og søndag klokka 10.00-16.00.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.