Søndag rører det seg over alt på Domkirkeodden, inne i stuene og ute på tunet. I alt 15 frivillige lag og foreninger er i sving. Det bakes, veves og andre aktiviteter som var vanlige før i tiden. Så det blir spennende å gå fra hus til hus. Ute på Hedmarkstunet spilles Stabbursnøkkelen- Hvordan opplevde folk på Hedmarken de dramatiske hendingene i Mirakelåret 1814. Konservator Laila Grastvedt vandrer rundt og gjør en stopp på Stor-Deglum, hvor temaet er: Fra storgardsliv til husmansstrev. Ann Elin Lium holder eventyrstund i Elton på Ødegarden. I Skarderud blir det Prøysenviser: Fra Jørgen hattemaker til kong Salomo, med folkemusiker Kristine Lundsbakken. «I søvnens favn» - et foredrag om sovesteder og sengetøy, ved konservator Bjørn Svere Hol Haugen i Storhamarlåven. For dem som ikke har fått med seg utstillingene Framtidas stemmer og Hvitsøm fra Hedmark er det siste sjanse søndag. Alt dette fra klokka 12.00 til 16.00. Som før deltar Motorhistorisk museum, dessuten blir det barneridning og hesteskyss. Og vi glemmer heller ikke alle smaksprøvene og brukshåndverkerne som har mye å vise fram.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.