Kurdisk Kulturforening i Hedmark arrangerer Kurdisk kveld på Ridabu skole lørdag klokka 18.00. Kveldens tema er tiltak for å bli integrert i det norske samfunnet. Det blir også politisk tale ved foreningens leder, Osman Kawkabishad, som tar for seg det iranske regimets forhold til menneskerettigheter, om undertrykkelse av kurdere og andre nasjonale minoriteter, samt fengsling, tortur og henrettelser. Kawkabishad tar utgangspunkt i at Iran henrettet de tre kurdiske politikerne Habibulla Gulparipur, Reza Ismaili og Sherko Marifi bare for to uker siden. Han forteller at dette utløste politiske aksjoner og protester både i Europa og USA. Kveldens program starter med et minutts stillhet for dem som har mistet livet i kamp for demokrati, menneskerettigheter og et fritt Kurdistan. Den kurdiske nasjonalsangen «Ey Reqib» blir avsunget, og det blir servering av drikke og kaker. Arrangementet er åpent for alle. Kurdistan er tradisjonelt en betegnelse på landområder med kurdisk befolkning. Området er diffust avgrenset, og omfatter det sørlige og østlige Tyrkia, det nordøstlige Syria, Nord Irak, deler av Armenia og den vestlige delen av Iran. Kurdistan har aldri vært samlet som en selvstendig stat. Derimot finnes det en provins med navnet Kurdistan i Iran. Kurderne anslås å utgjøre 25-30 millioner mennesker.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.