Via Vita er ikke som andre kor. Sangerne bor ikke på et sted, men kommer fra hele Norge. Fem ganger i året kommer kormedlemmene sammen for å synge og dele musikk med hverandre. Ensemblet består av talentfulle, unge sangere, som enten er musikkstudenter eller gode amatører. Vang kirke er blant de utvalgte kirkene som får huse en konsert.
På fredagens konsert blir det a cappella kormusikk i mange ulike sjangre. Repertoaret omfatter gammel og ny kormusikk, både med kirkelig tradisjon og folketoner. Dermed blir det musikk både med rytmisk og klassisk stil, livlig så vel som mediterende.
Lars Kristian Håkestad har vært korets dirigent siden starten i 2004. Via Vitae markerer seg ikke bare i Norge. Sist sommer holdt de konsert for en fullsatt middelalderkirke i Finland med et særs så fornøyde tilhørere. Korets mål er at publikum skal få gå hjem med et hjerte fylt av musikk.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.