Blant de mange som entrer scenen lørdag er Twewe fra Tanzania, koloratursopran og musikklærer Marthe Werring Holmern, May Britt Skaug fra Brumunddal, elever fra Hilde Gullhavs ballettskole som stiller med ballett og breakdance og Filiokus barnekor med lederne Elin Thingstad og Erland Dalen.
May Britt Skaug kommer med sine korsangere, mens Marthe Werring Holmern har med seg Cassandra Bækkel og Anne Måløy. I tillegg kommer en klarinettrio fra Hamar Ungdomskorps med Sigurd A. Bækkelund, Kristian Grindstuen og Markus Søgård.
Det blir også solosang og piano ved Karen Haugvik Francke og musikklærer Terje Kola, og fløytesolo ved Ellen Kristine Østby Martinsen.
To av de frivillige, Astrid Thorshaug og Unni Steen Blom-Hagen, forteller at inntektene fra konserten går til bygging av et familiehus for 10 foreldreløse barn i en ny SOS-barneby i byen Mwanza i Tanzania. Denne nye, norskfinansierte barnebyen får plass for 150 barn. De aller fleste er foreldreløse på grunn av hiv- og aidsproblematikken i dette østafrikanske landet med mer enn 40 millioner innbyggere.
Thorshaug og Steen Blom-Hagen forteller at budsjettet for «Innlandshuset», som finansieres sammen med frivillige i Oppland, er på 1,350 millioner kroner.
- Til nå har vi i Hedmark samlet inn rundt 350.000 kroner. Dette er vel anvendte penger som går til et meget godt formål. Blant annet til en ny og en rehabilitert skole for 1.400 elever, en barnehage med 100 plasser, et SOS medisinsk senter for 4.800 brukere, samt familieprogram for 1.200 brukere, ekstra vanskeligstilte familier, sier fylkesleder Astrid Thorshaug og Unni Steen Blom-Hagen.
I tillegg til musikk og dans, blir det salg av forfriskninger og trekning på inngangsbilletten.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00