På Åkersetra i Åstdalen er det aktiviteter klokka 11.00-15.00. Åsli ridesenter kjører med hest og kjerre med anledning til å sitte på, Ringsaker O-klubb har orienteringsløyper med brikker, kart og noen kompass til utlån, Barnas Turlag spikker barkebåter og kjører regatta i bekken. Ellers kan man prøve stylter, hesteskokasting, fotoorientering og andre leker innenfor gjerdet. Spillemennene Stein Skogen Grytting og Olav Sæta underholder. Det er også natursti med premier, kanopadling og servering av bygdemat ved Nes og Helgøya bygdekvinnelag. Klokka 13.00 er det offisiell åpning av den nye brua vår over Åsta. Åkersætra ligger 34 kilometer fra Brumunddal via Brumund Sag.

I Kvennstugua i Vallset er det liv og røre klokka 11.00-15.00. O-laget Vallset/Stange har familieløype med poster på kart, 2. Romedal speidergruppe slår leir mellom husene hvor de besøkende kan steke pinnebrød på bål og kaste med livline og delta på hesteskokasting. Barnas Turlag i Stange organiserer «Turbo-tunnel-krabbing», og det blir underholdning, natursti med premier og servering. Romedal og Vallset JFF er på plass med aktiviteter. Kvennstugua ligger 12 kilometer fra Stange langs fylkesveg 24.

I Elverum arrangeres Kom deg ut-dagen på Sagtjernet fra klokka 11.00. Her blir det ulike aktiviteter som kanopadling, bading og turtipp med mer.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.