Bakte gulrøtter er et enkelt og utrolig godt tilbehør til svin eller hvitt kjøtt. I sesong får du også tak i ulike farger på gulrøttene som gjør tilbehøret enda flottere.

12 st kgulrot

2 ss olje

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts kvernet pepper

1 stk granateple

4 stilkerbladpersille

2 ss lettrømme

Slik gjør du:

1. Skyll gulrøtter godt. Bruk en liten, spiss kniv og rens rundt stilkfestet.

2. Legg gulrøttene på et bakepapirkledd stekebrett. Drypp over olje og krydre med salt og pepper.

3. Sett stekebrettet i stekeovn på 180 °C og stek gulrøttene i 15-20 minutter til de er så vidt møre.

4. Rens granateple og grovhakk bladpersille.

5. Anrett de bakte gulrøttene på et fat. Ha på litt rømme, og dryss over granateplekjerner og persille.

(Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00