Med i konserten er Anna Sundström Otervik (mezzosopran og resitasjon), sammensatt instrumentalensemble med Gro Østbø (fløyte), Ellen Kristine Østby Martinsen (fløyte), Arjan Nieland (cello), Erlend Skei (kontrabass), Ane Marthe Sørlien Holen (slagverk) og Roger Andreassen (orgel). Torgeir Ziener har den musikalske ledelsen.

Som solist og resitatør er svenskfødte Anna Sundström Otervik et naturlig valg for kantoriet med sine 28 sangere. Hun er også solist i Felix Mendelssohns vakre og bredt anlagte motett «Hear my Prayer» for kor, sopran og orgel.

I tillegg til «Mariamusikk» av Anders Öhrwall framføres «Maria Rubens Rosa» og «Northern Ligths» av Ola Gjeilo og Felix Mendelssohns motett «Hear My Prayer».

«Mariamusikk» er skrevet for kor, sopransolist, resitatør og fem instrumenter. Verket bygger på engelske og franske Maria-tekster og melodier fra 1500- og 1600-tallet.

– Anders Öhrwall har tilført musikken nye harmonier, rytmer og klanger og dermed gjort det til vakker og spenstig musikk som det er morsomt å framføre og lytte til. Med rette er Mariamusik blitt en av Öhrwalls mest framførte komposisjoner, sier kirkens organist Roger Andreassen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00