Inntrengerne handler om de kampene som utkjempes på innsida. Hos soldaten og hos den som blir igjen hjemme. Hvordan måles de menneskelige kostnadene ved en krig?

Thomas og Line er unge. Forelsket. Men så skal Thomas reise til Afghanistan. Sorgen over atskillelsen starter før han reiser. Thomas kommer uskadd hjem igjen. Alt er som før og ingenting blir noen gang slik det var.

Skuespillerne er Jo Adrian Haavind, Ester Grenersen og Duc Mai-The. Manusforfatter er Mikkel Bugge og Gard B. Eidsvold har regien. Scenografien er ved Kristin Bengtson, Fredrik Baden har skrevet musikken og Olav Nordhagen er ansvarlig for lysdesign.

Fotoutstillingen «HÅP - barns fotografier fra Afghanistan» med fotografier tatt av afghanske barn, vises parallelt med forestillingen på samtlige spillesteder.

Ulike foredrag holdes klokka 19.00 før hver forestilling, og før premièren torsdag tar statsviter og forsker Anders Romarheim for seg temaet «Krig: Mot terrorisme».

Fredag er det ny forestilling på Jørstadmoen og søndag vises stykket i Tingnes kulturhus. Der holder Ingeborg Stenmark Lund foredraget «Krigens folkerett».

Neste uke starter turneen med første stopp i Trysil mandag før turen går til Elverum, Koppang, Tynset og Rena. Etter en runde i Oppland og Sørfylket, vises «Inntrengerne» i Hamar kulturhus 19. 26. og 28. oktober. Til sammen blir det 23 forestillinger og alle starter klokka 20.00.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.