Demensenheten i Ringsaker kommune og Nasjonalforeningen for folkehelse markerer denne uka årets TV-aksjon, som er viet demensforsking. Slagordet for aksjonen er «Ingen tid å miste». Programmet åpner med visning av filmen «Min elskede» med Laila Lanes og Jan Henry T. Olsen i biblioteket i Moelv mandag klokka 12.00. Tirsdag klokka 18.00-20.00 er det foredrag om «Hvordan være historiebærer for mennesker som glemmer» ved fagkonsulent Marit Sjørengen i biblioteket i Moelv. Onsdag klokka 10.00-14.00 er det spørretime om demens i biblioteket i Brumunddal. Her blir det et tverrfaglig panel med blant andre sykehjemsoverlege Harald Sandaker. Torsdag er det klart for mer film når kinoforestillingen «Optimistene» vises i Moelv Kulturhus klokka 15.00. I biblioteket i Brumunddal blir det orientering om prosjektet «Generasjonssang» ved Lisabeth Kvalevaag Holm, Kari Aasemoe og Hilde Nordgaard klokka 18.00, før filmen «Min elskede» vises klokka 18.45. Fredag klokka 13.00-15.00 er tema i biblioteket i Brumunddal «Fysisk aktivitet. Hvorfor er det så viktig»? Her blir det eksempler på hverdagsaktivitet, lavterskeltilbud og aktiviteter i praksis ved folkehelsekoordinator Wenche Enge og Kari Marie Gundersen fra Nasjonalforeningen. Lørdag klokka 12.00-15.00 har Demensenheten stand i Mølla storsenter i Brumunddal og på Moelvtorget i Moelv. Søndag er selve aksjonsdagen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.