Norsk Skogmuseum stiller vi ut grafikk av Amy Lightfoot ved resepsjonen hver dag klokka 10.00-16.00 til og med 20. oktober. Utstillingen handler om fuglenes betydning i hverdagslivet til folk før i tiden. I løpet av et år treffer kunstneren Amy Lightfoot på nesten alle artene på Hitra. Fra kikkerten i verkstedet får hun spennende innsyn i fuglenes verden, fra de store rovfuglene til de små på fôringsbrettet. Egne observasjoner, folketro og fakta om utvalgte fuglers biologi danner grunnlaget for hvert tresnitt. Folk i nord har alltid lagt merke til fuglenes oppførsel. Både hjemlige arter og trekkfuglene er blitt nøye fulgt. Fugleobservasjoner ga kunnskap om kommende værforhold og utsiktene for fiske og jordbruk. Erfaringer gjort i hver bygd og hver lille fjord gikk i arv. Nedfelt i sagn, fortellinger og ordtak finnes en rikdom av iakttakelser som i dag er i ferd med å glemmes. Fuglenes ankomst ble anvendt som en slags kalender før, på samme måte som primstaven eller en gammeldags almanakk. Bildene inngår også i kalenderboka «Fugleåret”, som følger utstillingen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.