4 gå på amcartreff på gamle Hamar camping ved Jernbanemuseet 1. pinsedag i regi av Hamar Amcar Club. Her kan over 100 blanke doninger fra hele Innlandet beundres, og dette er stedet for alle med sans for amerikanske biler, krom og halefinner.

4 høre kirkelokkene ringe pinsen inn fra Skårsberget i Vallset der det tradisjonen tro er «Samling om pinseklokker» pinseaften. Fra Jordbærkirka på Skåråsberget er det panoramautsikt, og man hører pinseringingen fra Vallset kirke og fra kirker rundt om når høytiden ringes inn. Ralph Knutsen leder samlingen, og publikum oppfordres til å ta med kaffe og litt å bite i.

4 gå på filmdag i Prøysenhuset 1. pinsedag der filmskatter om og med Alf Prøysen, som ikke lenger blir vist offentlig kan gjenoppleves, blant annet en dokumentarfilm fra 1970 som NRK lagde, samt en nyere dokumentarserie om Prøysens liv. For barna blir det forskjellige småfilmer, blant annet med Kanutten og Romeo Clive.

4 overvære lystspillet «Guldfejeldet» av Ove Ansteinsson som vises i friluftsteateret i Kvennstugua i Vallset hver dag fra pinseaften til og med tirsdag. Det handler om jobbetid og jappetid der et pust fra utenverdenen setter lokale karakterskikkelser i bevegelse.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00