Stange Ungdomskorps og solistene Mari Rui Nygård, Knut Kippersund Nesdal og Bernt Ola Volungholen står i sentrum når korpset feirer sitt 15 års jubileum.
Hundre Stangestjerner vil fylle Stangehallen med flott musikk under jubileumskonserten som starter lørdag klokka 18.00.
Stange Ungdomskorps (SUK) startet i 1997 med en sammenslåing av skolekorpsene Tangen, Stange, Romedal&Vallset og Arstad. Det var behov for et musikalsk utfordrende tilbud og sosialt spennende nok slik at de eldste ikke forsvant. Og det har ungdomskorpset lyktes med!
Programmet åpner med Festmarsj, så blir det Flåklypa Medley og en rekke numre før det hele avsluttes med Cherokee. Stange juniorkorps og Stange storaspirantkorps deltar også. De skal jo overta plassene i ungdomskorpset etter hvert.
Solistene bør så absolutt nevnes. Knut Kippersund Nesdal fra Tangen har spilt både kornett og valthorn, men har også deltatt som sangsolist. Nå er han elev ved Norges musikkhøgskole. Til våren kommer han ut med Ep sammen med sitt band «New Brian». Bernt Ola Volungholen kommer fra Vallset og har trådt sine barnesko i skolekorpset. Han har både vært instruktør og dirigent. Nå studere også han ved Norges musikkhøgskole, i tillegg til Kunsthøgskolen. Mari Rui Nygard kommer fra Stange og begynte å spille valthorn allerede som niåring. I 2005 flyttet hun til Tyskland og tok blant annet diplomstudie ved muskkhøgskolen. Nå er hun blant annet hornist i brassensemblet tenThing og spiller kammermusikk og jobber som orkesterhornist.
Kveldens konferansier er Ivar Nergaard.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00