300 g renskåret svinekjøtt i strimler, fra flatbiff

1 ss olje, til steking

1 ts salt

1⁄2 ts pepper

1 1⁄2 kg gulrot

400 g potet

1 løk

1 1⁄5 l kjøttbuljong (utblandet)

1 dl kesam original, 8 % eller mager

1⁄2 stk. purre

1 ss olje, til steking

1. Skrell gulrot og potet. Skjær potetene i store terninger, og 2/3 av gulrøttene i grove biter. Legg grønnsakene i en bolle med kaldt vann.

2. Rens løk og del den i båter. Surr løken i en gryte med litt olje til den blir blank.

3. Hell av vannet på grønnsakene, og ha dem over i gryten sammen med løken. Fres det hele et par minutter.

4. Hell på hønsebuljong og la det koke i 10–15 minutter til grønnsakene er møre. Skjær imens resten av gulrøttene og purreløk i tynne skiver.

5. Kjør suppen glatt med en stavmikser eller i en food processor.

6. Kok opp suppen. Ha i purre og resten av gulrøttene. La det koke i 5 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt, pepper og kesam.

Noen poteter har mer stivelse i seg enn andre. Stivelse gjør at suppen tykner. Synes du suppen blir for tykk, ha gjerne i litt mer vann. (Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00