«Knekkebrød er så godt - det kiler i magan!» Grove og enkle knekkebrød som passer til matpakka eller som sunn snacks.

Ingredienser:

2 dl havregryn

2 dl sammalt rug, grov

2 dl solsikkekjerner

2 dl havrekli

2 dl sesamfrø

1 dl gresskarkjerner

1 dl linfrø

1 dl hvetekli (kruskakli)

2 ts salt

7 1⁄2 dl vann

Slik gjør du:

1. Bland alt det tørre. Hell over vannet. Bland godt.

2. La blandingen stå og svelle i minst 10 minutter.

3. Sett stekeovnen på 150 grader varmluft.

4. Røren spres utover tre bakeplater med bakepapir på. For å få blandingen fordelt jevnt utover. Bruk en slikkepott dyppet i litt vann.

5. Sett alle tre brettene i ovnen på 150 grader. La dem steke i en time. En halv time inn i steketiden bytter du rundt på brettene og bruker et pizzahjul eller en kniv til å dele opp knekkebrødene i passende biter.

6. Etter en time er de ferdig stekt. Legg knekkebrødene til tørk på rist.

Matprat.no

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00