Denne lasagnen er et sunnere alternativ, smaker nydelig og er helt uten kjøtt. Vi har brukt proteinrik cottage cheese og gode grønnsaker i en veldig god saus. Den er virkelig verdt å prøve, gjerne med en god salat til.
Ingredienser:
1 løk
1 ss meierismør
4 gulrøtter
200 g sellerirot
1 paprika
1 boks hermetiske tomater (hele eller hakkede)
½ dl tomatpure
1 grønnsakbuljongterning
1 ts sukker
1 ts tørket oreganokrydder
3 dl TineMelk Lett
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
9 lasagneplater av fullkorn
2 beger TINE Cottage Cheese Original (600g)
2 dl revet Jarlsberg Lite (evt. annen magrere ost)
Tilbehør
200 g frisk salat
½ paprika
agurk
¼ rødløk
Slik gjør du:
1 Til denne oppskriften på lasagne trenger du en smurt ildfast form. Forvarm stekeovnen til 225 °C.
2 Grovhakk løken og fres den i smør. Skrell gulrøtter og sellerirot og skjær i små biter eller gjerne riv dem med rivgjern. Papriakaene kutter du i terninger og ha alt over i pannen sammen med løken.
3 Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp og koke i minst 5 minutter.
4 Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den smurte, ildfast formen. Avslutt med saus og strø den revne osten over. Stekes i nedre del av ovnen i ca 30 minutter.
Tilbehøret:
Skyll salaten godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt opp agurk og paprika i staver og rødløken i tynne skiver.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.