Fluebinderdagen er en aktivitetsdag hvor fluebindere samles for å utveksle kunnskap, tips og råd og få med seg foredrag.
For de minste er det omvisninger i akvariet og en egen fluebinderkrok der barna kan binde sine egne fluer.
Det blir også demonstrasjoner av fluebinding av ulike mønstre på storskjerm i Sentralhallen ved Thomas Züllich og Roy Peistorpet.
Thomas Züllich demonstrerer binding av North Country Spiders. North Country beskriver de nordlige områdene i England.
Disse fluene stammer fra Yorkshire, og er basert på mønstre utviklet i fluefiskets barndom. De er enkle å binde og effektive å fiske med.
De siste årene har North Country Spiders fått sin renessanse og blitt svært populære blant fluefiskere og fluebindere.
Thomas Züllich er til stede utover dagen for fiskeprat, og klokka 14.00 holder han foredraget «Fiske på Sørøya, New Zealand, praktiske tips i forhold til fiske».
Ellers blir det tips og råd om fluefiske og fluebinding, åpent bibliotek med fiskelitteratur og fluebinding i sentralhallen.
Ta gjerne med eget fluebindeutstyr.
Museet er åpent klokka 10.00-16.00, og den som ikke er fiskeinteressert kan blant annet se tekstilkunstutstillingen «White», som vises i galleriet.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.