Selv om fluefiskesesongen er et stykke unna, går ikke entusiastene i dvale. Søndag står fluebinding og fluefiske i fokus på Norsk Skogmuseum i Elverum når det arrangeres fluebinderdag for sjuende gang.
Arrangementet starter klokka 10.00 og varer til klokka 16.00, og her møtes fluebindere og fluefiskere for å utveksle kunnskap og erfaringer.
I aktivitetsdagen for hele familien blir det en rekke utstyrsdemonstrasjoner, salg av fiskeutstyr og foredrag. Det blir selvsagt anledning til å binde egen flue.
For barna er det omvisninger i akvariet klokka 11.00 og 15.30 og en egen fluebinderkork der de yngste fluefiskerne kan binde egne fluer hele dagen. Klokka 11.00 vises søndagsfilmer for barn i auditoriet.
I sentralhallen vises demonstrasjoner av fluebinding i ulike mønstre på storskjerm ved Roger Enger Lie, Tor Arne Mobekk og Per Erik Svenskerud.
Det blir også work shops, stand ved Fiskesiden.com, filmvisning, informasjon og åpent bibliotek med utstilling av bøker om fluefiske og fluebinding. Verdt å nevne er også bibliotekets unike spesialsamling med bøker om sportsfiske.
Klokka 14.00 holder Knut Østmo foredraget «Fra drøm til virkelighet», om tropisk fluefiske på Cuba, og klokka 15.00 blir det foredrag ved Roy Peistorpet, som tar for seg «Tenkara - det opprinnelige fiske i moderne form».
Museets restaurant, Forstmann, og fotoutstillingen «En tømmerreise» er også åpne.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.