Lørdag klokka 21.30 er det konsert og plateslipp med folkemusikkgruppene Boreas og Maar i Hamar Teater. Folkemusikktrioen Maar slapp sin andre plate «Epleslang» torsdag. Albumet viderefører arven fra debuten «Vrangsvevd», men byr også på ny og urban norsk folkemusikk. Trioen teller Britt Pernille Frøholm (fele og hardingfele), Irene Tillung (trekkspill) og Ellen Brekken (kontrabass). Frøholm og Tillung er også med i den skotsk-norske folkemusikkgruppa Boreas sammen med Lori Watson (vokal og fele) og Rachel Newton (vokal og keltisk harpe). Fredag slapp de sin nye singel «North Sea Holes». Boreas begynte som et samarbeid mellom to av de fremste unge folkemusikerne i Europa, Lori Watson fra Skottland og Britt Pernille Frøholm. Musikerne har utmerket seg sterkt på ulike områder, og sammen har de skapt nye og eksperimentelle former med utgangspunkt i norsk og skotsk folkemusikk.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.