15 år er ingen alder i Janitsjarbyen Hamar, men det er i alle fall en god anledning til å invitere til fest. Stein Hustad, korpsets dirigent i ti år, fikk ideen med å starte ett damekorps. Spilleglade jenter fra hele distriktet meldte seg etter hvert, både de med lang erfaring og de helt ferske. Med sine huldrestakker har de vekket oppsikt både i inn- og utland.
Musikkøvelsene holdes nå i det gamle rådhuset og den gamle yrkesskolen i påvente av Hamars nye kulturhus. Men jentene har det moro, mens Merete Høgset har vært korpsets faste dirigent de siste fem årene. Det er stort sett hun som bestemmer, selv om jentene også prioriterer det sosiale.
Filmmusikk, både norsk og utenlandsk, er tema for kvelden. Korpset spiller selvsagt mye selv, men de har med seg flere, blant annet fire unge solister. Pia Bekkeli, Ingrid Iversen, Elisabeth Brendløkken og Hanne Seem Murbræck, som alle har sin mødre i Damekorpet. Hamar dameband spiller med solistene.
Festkonserten starter klokka 17.00 og Torill Nybrott er kveldens konferansier.
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.