Couscousen er piffet opp med herlige sitrusfrukter, tørkede godsaker og smakfulle krydder. En snarvei innom det marokkanske kjøkkenet!

250 gr couscous

1⁄2 ts gurkemeie

1 ss olivenolje

1⁄2 ts salt

2 1⁄2 dl vann

6 stk tørkede fiken i terninger

8 stk tørket aprikos i terninger

2 stk snittet vårløk

50 gr grovhakkede pistasjnøtter

2ss finhakket frisk mynte , eventuelt bladpersille

DRESSING:

saft av 1 stk sitron

1 dl ferskpresset appelsinjuice

1 ss honning

1⁄2 ts malt koriander

1⁄4 ts malt kanel

1⁄4 ts malt ingefær

1⁄2 ts salt

1⁄4 ts nykvernet pepper

1. Bland couscous, gurkemeie, olje og salt godt sammen i en bolle. Ha vann, fiken og aprikos i en liten kjele, kok opp.

2. Sil kokevannet over bollen med couscous, sett fruktbitene til side. Dekk bollen med plastfolie og la couscousen dampe i 10-15 minutter, eller til væsken er absorbert.

3. Bland dressing av sitronsaft, appelsinjuice, honning, koriander, kanel og ingefær. Smak til med salt og pepper.

4. Rør i couscousen med en gaffel, slik at den blir luftig og fin. Ha i fruktbiter, vårløk, pistasjnøtter, mynte og dressing. Bland det hele forsiktig sammen.

Server marrokansk couscoussalat til krydrede grillspyd eller marinerte kyllinglår.(Matprat.no)

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00