Der vises «Brannvern og branntrygd på landsbygda», en skolefilm fra 1950-tallet, laget av Knut Baardseth og Karsten Westad, for Stange og Romedal Brannkasse. Den er nå digitalisert, og det er lest inn nye kommentarer.

Tore Larsen fra Stange og Romedal Brannkasse vil fortelle om filmen og restaureringen, og det er åpent for spørsmål og kommentarer. Filmen er helfinansiert av Stiftelsen Stange og Romedal Brannkasse, som har trykket opp 1.000 eksemplarer som doneres videre til Stange Historielag under filmkvelden.

I 1959 deltok Stanges skoleelever i en stilkonkurranse etter visning av filmen. Det kom inn 600 stiler. Dagens stangeelever kan også nye godt av filmen da det skal deles ut eksemplarer til skolene. Filmen kan også kjøpes i biblioteket tirsdag.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.