Søndag kommer Jiang Yu Chun fra Kina på besøk til Hamar for å tale på kveldsmøtet i Hamar Frikirke, som arrangeres av Bibelselskapet i samarbeid med Frikirken, NLM Hamar Misjonsforsamling og Hamar menighet.
Jiang Yu Chun er 45 år og besøker Norge i forbindelse med markering av Bibeldagen. Han er kjent for sin meget lille, men svært viktige kristne bokhandel i Nanjing som han har drevet i ett år. Han var ansatt i Det kinesiske kirkerådet i 12 år, før han gikk inn i bokhandlerbransjen.
- Det er en stor utfordring å få alle biblene ut til folket i et land med enorme avstander. Jeg liker den oppgaven, sier den blide og energiske kineseren til nettstedet Bibel.no.
I bokhandelen kan han omsette alle typer bøker, men ikke vanlige bibler. De må kjøpes i bokforretninger som kirken driver.
I dag har han ingen formelle posisjoner i noen kirke, noe som gjør det mulig for ham å holde nær kontakt med alle kirkelige miljøer i Kina. Han er også kjent som en meget frittalende person.
Som tidligere leder for «Tre Selv kirkens» bibeldistribusjon kjenner han bibelbehovet både fra innsiden og utsiden av kirken.
Han er utdannet teolog, først fra kirkens seminar i Anhui-provinsen, senere fra den teologiske høyskolen i Nanjing.
Søndager preker han fast i kirker utenfor Nanjing og arbeider ellers i organisering av kristne fellesskap i byen.
Nora Margaret Gimse er møtets tolk, mens Marte og Ole Kristian Sameien synger.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.