Ingredienser 4 porsjoner:

800 g storfekjøtt av høyrygg (eller bog uten bein)

2 ss smør

1 1/2 ts salt og 1/2 ts pepper

3 dl kjøttkraft

4 dl rødvin

1 laurbærblad

1 ts tørket timian

10 sjalottløk

2 gulrøtter i staver

200 g frisk sjampinjong i båter

150 g bacon i terninger

Slik gjør du:

1. Skjær kjøtt i terninger. Brun små porsjoner kjøtt av gangen i en varm stekepanne med smør. Ha kjøttet over i en gryte og krydre med salt og pepper.

2. Hell kraft og vin i gryten. Tilsett laurbærblad og timian, og varm opp til kokepunktet. Senk varmen og la kjøttet trekke i ca. 1 ½ time.

3. Rens sjalottløk (skal brukes hele). Skrell gulrot og skjær dem i staver. Ha grønnsakene over i gryta og la det trekke i ytterligere 30 minutter.

4. Brun sjampinjong og bacon i en varm stekepanne. Ha det over i gryta rett før servering. Smak til med salt og pepper.

Server gryten med kokte poteter, ris eller godt brød.

(Matprat.no).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00