Debattleder er journalist Eva Nordlund (NRK og Nationen), og overordnet tema for kvelden er «Går kravet om effektiv produksjon og billig mat ut over matvarekvaliteten»?

I panelet sitter Margrete Nøkleby, organisasjonssjef i Hedmark bondelag og bonde i Stange, Olav Rønningen, administrerende direktør i Coop Innlandet, Rune Veslum, kjøkkensjef ved restaurant Kolonihagen/Basarene i Hamar, Siri Helle, agronom i økologisk landbruk og forfatter av bøkene «Handle rett» og «Skal landet gro att»? og Rune Øygarden, fylkespolitiker for Høyre.

Det betyr at det kommer representanter for produsent- og omsetningsledd, forbrukere og premissleverandører, bonde, kjøpmann, forbruker, samfunnsdebattant og politiker.

Utgangspunktet for debatten er «Hva ligger i begrepet matkvalitet»? «På hvilke måter styrer landbrukspolitikken de valgene produsentene gjør»? «Hva bestemmer utvalget som møter forbrukeren i matbutikkene»? «Hva styrer forbrukernes valg»?

Møtet er åpent for alle, og det er åpen kafé fra klokka 18.30.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.