Arkitekt og pedagog Andreas Trollvik holder foredraget «Å fotografere vanntårn» i Kunstbanken Hedmark Kunstsenter lørdag klokka 14.00. Foredraget tar utgangspunkt i utstillingen «Jernbanens typologi», som viser fotografen Jiri Havrans bildet av norske og nordiske vanntårn som fortsatt står etter damplokomotivenes storhetstid. Kunstbanken viser også en jernbanemodell og klipp fra norske jernbanefilmer. Trollvik tar for seg fotografering av arkitektur etter bestemte bygningstyper, og gir innblikk i vanntårnene som arkitektonisk bygningstype. Hva skjer når en serie fotografier blir presentert ved siden av hverandre som i denne utstillingen? Hvor kommer denne interessen for typologisering av arkitektur fra? Toglinjene var et storstilt moderne innrykk i distriktene, men hvorfor ser mange av vanntårnene ut som små slottstårn fra middelalderen? Andreas Trollvik er oppvokst i Hamar og har flyttet tilbake til byen. Han har studert ved Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo, og har et år på Praktisk Pedagogisk Utdanning ved Høgskolen i Oslo og Akershus. I årene 2011-2014 arbeidet han som formidler ved Arkitekturmuseet i Oslo, og er nå tilsatt som helgevakt i Kunstbanken. I tillegg til Havrans utstilling viser Kunstbanken videoinstallasjoner signert Tone Myskja og smykkekunst av gruppa Arkivet. Utstillingen er åpen tirsdag-fredag klokka 11.00-16.00 og lørdag og søndag klokka 12.00-17.00 til og med 8. mars.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.