• AETHER: Vallset-bandet Aether bruker Tangen Rockfestival som motivasjon til å øve gjennom sommerferien.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

Festivaldagen startet allerede på dagen da flere av distriktets unge band fikk mulighet til å stå på scenen under festivalens barnerock. Arrangementet, som har vært en fast del av Tangen Rockfestival gjennom de siste årene, er et rusfritt alternativ for unge musikere på leting etter sceneerfaring. I år fikk publikum høre Adsecula, Konteiner, The Waiting Room, De Gloom, Helseskade og Dr. Joe & The Fusion Clinnic før Spit of Pestilence avsluttet programmet på dagtid.

Tangen Rockfestival ble for første gang arrangert sommeren 2006. Det betyr at festivalen arrangeres for tiende gang, men selv om festivalen i år kan feire jubileum, foregår selve arrangementet omtrent som normalt.

– Vi har pyntet litt ekstra med gamle bilder og effekter, men for oss er det viktig at vi først og fremst fortsetter vi på samme måte som vi har gjort i løpet av alle de tidligere årene, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.

Festivalen har bestandig jobbet målrettet mot lokale band, og arrangørene har hele tiden satset tung mot barn og unge.

– For oss er det veldig viktig at dette er en festival for alle. Det har det vært en viktig faktor siden dag én.

– Det er de som er framtidas festivalgjengere, og jeg synes at det er for lite som skjer for ungdommen helt generelt, sier Langberg Larsen.

Festen fortsatte på kvelden med både velkjente og ukjente navn på festivalplakaten. Shadowland, Gunness, When Dancers Yell, Aether, Rukan, Souls of Tide og Ted Glen Extended sto alle på lørdagens kveldsprogram. 

- Det er alltid moro å spille på Tangenrock, sier Sivert Steen (20) fra Aether som til daglig holder base i Vallset. Metal-bandet Ether består av musikere i alderen 19 til 21 år, og karene forteller at de har spilt på festivalen ved flere tidligere anledninger.

- Flere av oss har vært her i ulike bandsammensetninger. Tangenrock har bestandig gitt oss motivasjon til å holde øvelsene gående gjennom sommerferien, forteller Håvar Knutsen Brennhaugen (19).

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00