Hamar
Forestillingen blir båret av flere talentfulle ungdommer, som lever seg godt inn i rollene sine. De presenterer energisk dans, sprek skuespillertalent, utfordrende sang og sist men ikke minst viser de at de kan stå på en scene og underholde sitt publikum.
Fame er på ingen måte en lett forestillingen. Den har ikke den dynamikken som forrige oppsetting, Hair, og krever mye mer av sangerne og musikerne. Det 18-manns sterke bandet, som sitter godt gjemt over scenen, gjør en god innsats, og legger alt til rette for at sangerne kan stråle.
Det gjør flere av dem. Mathilde Gaalaas-Berg som spiller Serena har en spesiell god klang i stemmen, og får «En søt romance» virkelig til å bli romantisk. Eirik Rogndahl, musikalens klovn, gir full innsats i sin «Da får jeg stå», og Hans Kristian Bergan viser seg til å være en troverdig rapper i «Tyrones rap».

Godt bruk av scenen

Tekstene er til dels lange og kompliserte, og her gjør Sigurd Årnes i rollen av Nick en formidabel jobb. Som dramastudent får han krevende teksten i stykket, som han reproduserer uten noen form for anstrengelse, og alltid like tydelig.
Også alle de fire lærerne er meget troverdige og herlig strenge og bestemte, dog sympatisk. Som grepet ut av det ekte livet! De beveger seg godt, mens de sier sine replikker, og slik har hovedrolleinnehaver Anita Kristiansen en stor utfordring. Hun er tross alt den som har mest tekst. Rollen klarer hun med stor overbevisning. Med bevisst bruk av hele scenen flørter hun med sine medspillere og publikum. Det er en fryd å se på.

flytende sceneskift

Forestillingen består av mange scener, som beskriver livet på High School for Performing Arts gjennom fire år. Dermed er det mange sceneskift, som blir løst på en utmerket måte. Orkesteret spiller, mens scenearbeidere står klare.
Det er en utfordring å få det riktige uttrykk i hver scene, og det lykkes i mange. Slik får elevene visst både konflikt, humor, romantikk og glede. Det står respekt av valg av stykket, og det er helt sikkert at mange av elevene vil vokse enormt i sitt uttrykk.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.