• Prosjektleder: Bjørnar Bakke.
    FOTO: KRISTIAN EINANG

- Dette var virkelig moro, sier Johannes Dobloug (19) kort tid etter å ha levert varene på torgscenen sammen med resten av gjengen i Cave Noctem. Ringsaker-bandet består av Håkon Pryer (18), Magne Risto (17), Huyen Tran Cao (16), Oscar Dobloug, Hogne Mærde (16) og Johannes Dobloug (19). 

- Vi spilte under den første Tømmerstock-festivalen i 2014, og det var moro å være tilbake på scenen her i Brumunddal, sier Mærde. I tillegg til det lokale bandet Cave Noctem spilte Deadly Medicine, Burnouts, The Ramblin Men og The Rebels, og med to låter hver til rådighet gjorde bandene sitt for å vise seg fram fra sitt aller beste.

- Det gikk bra. Vi hadde noen tekniske problemer i starten, men det gikk seg til etter hvert, sier Oscar Dobloug.

- Her kan vi se hvordan vi ligger an i forhold til andre band i regionen. I tillegg er det selvsagt veldig moro å spille på hjemmebane her i Brumunddal, sier Johannes Dobloug.

En arena for lovende band 

Ubarket ble arrangert for første gang som en del av Tømmerstock 2016. Da var konkurransen forbeholdt band fra Hedmark, men i år satset arrangørene videre med band fra både Hedmark og Oppland. Totalt 11 band meldte seg på konkurransen, og etter to delfinaler i henholdsvis Brumunddal og Gjøvik ble fem band plukket ut til å delta i lørdagens finalerunder. 

- Det er mange band som trenger et lite dytt i riktig retning, og Tømmerstock var veldig ivrige på å få til et samarbeid med oss. I fjor gikk det over all forventning, og derfor bestemte vi oss for å satse videre med to fylker i år, sier prosjektleder Bjørnar Bakke. Han forteller videre at de kommer til å satse tungt på Ubarket gjennom de kommende årene. 

- Vi skal sørge for å være en viktig møte plass og en arena der unge band kan få en smak av artisttilværelsen. Her kan de lære seg til å forholde seg til hvordan artisttilværelsen fungerer, også skal vi legge til rette for at bandene kan utvikle seg sakte men sikkert videre, sier han.

Imponerte jurymedlemmer

Juryen besto i år av musikkjournalistene Ivar Bae og Frode Hermanrud samt artistene Halvor Berg og Hanne Leland, og jurymedlemmene forteller at de lot seg imponere av årets deltagere. 

- Nivået er veldig bra. Folk gjør greia si, og de gjør det bra, sier Berg.

- Det er tydelig at de har forberedt seg og at de tar dette seriøst. Det er viktig at de gir jernet og viser at dette er noe som betyr noe for dem, for det er mange som ville gitt både høyre og venstre arm for å få sjansen til å spille her, sier Hermanrud. 

Det er vanskelig å rangere ulike band med ulike stilarter opp mot hverandre, og samtlige i fagjuryen var klare på at de hadde en vanskelig jobb med å trekke ut en vinner. Til slutt var det The Ramblin Men fra Ringebu som stakk av med seieren. Med det er de klare for å spille under neste års Tømmerstock-festival. 

- Det er viktig at de som vinner er klare for den store festivalscenen, og jeg føler meg sikker på at vi har funnet den rette gjengen, sier Hanne Leland.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00