Det skal litt til å få fire tross alt forskjellige artister til å sette sammen et program med et enhetlig preg. Det trengs flere fellesnevnere enn å synge på innlandsdialekt. Resultatet har imidlertid fått et felles uttrykk og en felles musikalsk forståelse. Disse fire har uten tvil funnet hverandre. Det går ikke bare i det mørke og svarte, selv om mollakkordene er overlegne. Det ble nærmest en feiring av livet, med alt det søte og bitre. Og musikken som bærer en over alle grensene. Tekstene handlet om så mangt, men var alltid rett fram. Når alt kommer fra hjertet, er det duket for høy gåsehudfaktor.
Felles forståelse
For det som gjorde mest inntrykk var den felles forståelsen samtlige artistene hadde for hverandres sanger. Beste eksempel på nettopp dette var kanskje «Visa om løgna», Prøysen-diktet med melodi av Knut Anders Sørum. Med en lavmælt start og en dunkel stemning bygget det seg opp til et gedigent klimaks, hvor hver og en på scenen var med, nærmest i en transelignende tilstand. Slik blomstret det på scenen av mange slike innslag. Å se Lars Christian Narum på sitt Hammond B3-orgel og Lewi Bergrud på bass da de komper på Frida Ånneviks «Du» er en fryd, eller bare å se Guren Hagen sitte på en krakk ved siden av orgelet, mens han lytter intenst til Sørums tolkinger av Prøysen.
flotte innslag
Narums nye singelen «Sol og regn og ælt» fikk med bassisten Lewi Bergrud som gjestesanger. At Benedikte Narum Jenssen skrøt av mannens vokalprestasjoner var på sin plass. Trassvisa ble det, og gjennom musikken viser Sørum en større indre forståelse av tekstene. Det gjorde også gitaristen Jon Anders Sørum, som forresten er rå i sine gitarsoloer, og leverte nærmest en grinende en på nevnte låt. Tordenskrell er kanskje å finne i Lars Christian Narums sine krumspring på orgelet, hvor det rett og slett slo gnister av nå og da. Frida Ånnevik med sine poetiske tekster er en klasse for seg, og løftet mang en låt med hennes bidrag på subtil perkusjon.
Publikumet var særdeles rause med sine bifall, og med rette. Takket det ble det faktisk hele fire ekstranummer, og det var ikke et eneste for mye.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.