Det er Ringsaker kommune som er medarrangør av konserten, som finner sted 12. februar. Nå har plakatene ankommet og ligger og venter på kulturkontoret. Men dem er det ingen grunn til å henge opp, og ikke er det grunn til å annonsere heller, for alle de 450 billettene er borte for lengst.

– Konserten ble lagt ut på Ticketmaster før jul, men vi var ikke klar over hvor kjapt den ville bli utsolgt, sier assisterende kultursjef Marthe Sørbye.

Utsolgt over hele fjøla

Brumunddølene er ikke de eneste som har vært kjapt ute denne gangen. Øystein Sunde på sin nye Meget i sløyd-turné er satt opp med elleve konserter i denne omgang, og samtlige minus to er utsolgt. Turneen starter med fullt hus i Elverum 31. januar, og avsluttes i Teatersalen i Brumunddal 12. februar. Skal en fortsatt ha håp om å skaffe seg billetter et eller annet sted, er en nærmest nødt til å dra til Dokka, for der skal det finnes billetter igjen.

I mars skal Sunde på tur med Ingrid Bjørnov, og også den konserten begynner å bli utsolgt. Før det hele rundes av med et utsolgt Oslo Spektrum 1. april.

Bursdagsfeiring

Bakgrunnen for hele turneringen, er Sundes 70-årsdag 24. januar. Men Øystein Sunde bestemte seg for å starte oppkjøringen i god tid, og ga ut albumet «Bestefar» allerede midt i november. Da var det gått åtte år siden den forrige plata hans utkom.

«Ny plate setter utvilsomt en spiss på feiringen», uttalte han til HA i forbindelse med lanseringen.

Og nå skal jubileet feires i to måneder til ende.

I verdensklasse

«Øystein Sunde er fremdeles en musiker og entertainer i verdensklasse», het det i HAs anmeldelse av plata «Bestefar» i november.

«Nå har han fleipet og tullet flere tiår, og i hans foreløpig siste album, «Bestefar» framstår han som like vittig, sprek og frisk som tidligere. Humoren har verken stått i veien eller gitt Sunde musikalske begrensninger. Humoren har nok heller åpnet opp for at artisten, uten å bry seg om konvensjoner, kan bevege seg fritt mellom ulike uttrykk og ulik tematikk. Han viser fram sin enorme musikalske verktøykasse gjennom mestring av sjangre som country, bluegrass, bossanova og klassisk rock», het det her.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00