– Støtten betyr veldig mye. Først og fremst fordi vi nå ha midler til å gjennomføre prosjektet, men det er også veldig godt å få en slik anerkjennelse. Dette er en bekreftelse på at de har tro på dette prosjektet, sier danser Therese Slob.

I tillegg til kulturrådets 380.000 kroner, har prosjektet fått 30.000 kroner i støtte fra stiftelsen Fritt Ord.

Tre historier

Forestillingen, som foreløpig har arbeidstittelen «Hello», settes opp i samarbeid med Teater Innlandet.

– Det er et prosjekt som handler om tre unge mennesker i og rundt Hamar og den lange reisen som de har vært igjennom, sier Slob. Hun forteller videre at forestillingen tar utgangspunkt i asylsøkere og flyktninger.

– Dette er et utrolig komplisert tema, og vi ønsker først og fremst å se på disse tre enkeltmenneskene og fortelle om deres reiser, sier Slob, som håper at den kommende forestillingen vil nå fram til et mangfoldig publikum.

Synliggjør

– Jeg mener at det er utrolig viktig å løfte fram og synliggjøre disse unge menneskene. Hvem de er og hvor langt de har kommet. For andre som nå er i en lignende situasjon, kan forhåpentligvis denne forestillingen gi et glimt av håp.

– For folk som alltid har bodd er i Norge er det en verdi å se mennesker med en annen bakgrunn. Hva slags ressurser de er i samfunnet, og hvilken gave disse tre menneskene er for oss, sier Slob.

Ut på Turné

Danseforestillingen settes opp av Therese Slob Produksjoner, uavhengig av dansestudioet PS: Dance, i samarbeid med Teater Innlandet. Slob forteller at premièren vil finne sted i løpet av høsten 2017. Deretter tar de sikte på å ta forestillingen ut på en turné på Innlandet.

– Nå holder vi på å lande en avtale med dem som skal danse denne forestillingen, og vi skal i gang med selve produksjonen i løpet av våren. Jeg gleder meg og ser virkelig fram til å jobbe med dette, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00