Musikklinja ved Stange Videregående Skole har fått et godt rykte på seg for å sette opp gjennomført gode konserter år etter år. Årets kirkekonserter er intet unntak. Konserten ble innledet med «Norsk bryllupsmarsj frå Budal». Musikklinjekoret under ledelse av Torgeir Ziener overbeviste publikum ifra første tone, og konserten ble bare bedre og bedre. Videre serverte koret «Ave Maris Stella» og «Det Dukas i Himlarnas Rike Ett Bord» før det var solistene og samspillsgruppenes tur til å briljere.

Høyt nivå

At nivået på Stange Videregående Skole er høyt er det ingen tvil om. Det råder liten tvil om at det er mange som går på musikklinja som har en meget lys framtid. Det er vanskelig å trekke fram enkeltnummer i en konsert som er så gjennomført flott, men Alf Kippersund Nordseths «Alvedans» av Edvard Grieg framført på marimba og Melissa Adéle Popkemas selvskrevne klaverstykke står igjen som to av numrene publikum så ut til å like best.

Nordlys

Nordlys var årets tema for kirkekonsertene. Årets repertoar bar preg av Norden og det Nordiske. Nordlyset ble understreket av at kirken for anledningen ble badet i et flott lys som skiftet i henhold til de individuelle numrene. Dette var med på å skape en fin helhet i konserten.

Tradisjon

Det har blitt en tradisjon at Musikklinja ved Stange Videregående Skole arrangerer to kirkekonserter i slutten av november eller starten av desember. En i Stange Kirke og en i Ringsaker Kirke. Tradisjonen tro var Stange Kirke utsolgt fredag kveld, og det er neppe noen av publikummerne som går skuffet hjem etter fredagens storslåtte kirkekonsert. Det er også tradisjon at hver kirkekonsert avrundes med «Deilig er Jorden» der publikum oppfordres til å synge med. Det er bare å berømme elevene og lærerne ved Stange Videregående skole som år etter år setter opp konserter av svært høy musikalsk kvalitet. Konsertene overgår seg selv år etter år, og det er bare å glede seg til Musikklinjas konserter på Hamar i februar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.