For også den unge Fredrik Amadeus Sannerud bidro som solist til fredagens konsert. Tolvåringen fra Nord-Odal sang flere duetter med den rutinerte sangartisten Rein Alexander, mens Defrost koret, til stor jubel fra salen.

Og slik ga «The Prayer» akkurat den store mengden gåsehud som var lovet på forhånd.

– Oppkalt etter verden største musiker! Du er helt fantastisk! Du er et funn! Jeg håper vi står på scenen om og om igjen helt til du er trøtt av meg, sa Alexander, som forresten selv var meget glad for å endelig kunne opptre i Hamar kulturhus.

De to solistene sørget sammen med Defrost for en vellykket avslutning på en spennende konsert.

Store utfordringer

Ungdomskoret Defrost skal igjen delta i World Choir Games, denne gangen i Pretoria i juli. Da prosjektkoret startet var denne konkurransen også målet, for seks år siden. Koret setter seg med andre ord fremdeles store mål, og fredag kveld presenterte de sitt konkurranseprogram.

De øver like mye som elite- idrettsutøvere, ifølge dirigent Thomas Caplin, noe som utløste stor oppmuntrende håndklapp.

Det trengs, når en hører hva disse målene er. For konkurranseprogrammet krever litt av hvert av både kor og dirigent.

Den klassiske avdelingen hadde faktisk også utfordringer for publikumet. Mange uvante klanger og en uventet pause utløste applaus midt i «Rondo Lapponico». Utfordringen for sangerne besto blant annet i forskjellige sangteknikker, men ungdommene tok utfordringene på strak arm.

Kreativt kor

Koret benyttet seg av forskjellige oppstillinger, som krever at hver og en sanger er meget trygg på seg selv. Noen ganger sang de rett mot salen, mens de unte seg også litt egentid da de sto i en sirkel i «Lux Aeterna». «Country Dances» ga humring i salen, sikkert på grunn av mange kjente engelske melodier. Dette verket krevde presis og rask artikulasjon.

Avdelingen med pop var tilsynelatende av det lettere slaget, og koret var også mer utadvendt, særlig i «Say something». Men utfordringene fortsatte, med blant annet noen usedvanlig høye toner i «Disney Fly Medley».

Korets neste offisielle konsert er under Flagstadfestivalen, sammen med Didrik Solli Tangen og Siri Kval Ødegård.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.