Det var fantastisk å oppleve sju helt forskjellige (kammer) musikere, som spilte et meget allsidig og sammensatt program, og som klarte å lage en unik og likevel enhetlig opplevelse.

blandet inn jazz

Med tittel «Vocalise» ble det en aften med musikk som, ifølge Wolfgang Plagge, kunne omskrives slikt: – det kan synges, uten at man mister en døyt!

Selve «Vocalise» var selvsagt med; en sang av Rachmaninov, opprinnelig skrevet for vokal uten ord, utført av Kornstad på saksofon, med Zhang som akkompagnerte på klaver. Dermed ble det en flott jazzaktig versjon av det kjente verket, med nydelige smørmyke toner som ga verket et helt nytt preg.

Kornstad overrasket likeså med Strauss’ «Morgen», med vekselvis sang og fantastisk improvisert saksofonspill, i samspill med Chen på fiolin og Walstad på harpe. En unik kombinasjon, som utløste noen beundrende «wow»-rop hos publikumet.

sonater fra barokken

Konserten startet rolig og nydelig, med Corellis «Sonate a quattro, D-dur», med en særdeles livlig «allegro», og en følsom «Grave». spilt av Plagge, Antonsen og Chen.

Chen og Zhang var et magisk duo, som leverte en sprek versjon av Mozarts «Sonate i e-moll», med en første sats som var både bestemt og elegant. Det sangbare kom særlig fram igjen i andre satsen, med en tolkning hvor Chen på mesterlig vis fikk fram de utsøkte melodilinjene.

energisk og tidløst

Etter pausen kom de virkelig store overraskelsene. Kjos Sørensen på marimba og Walstad på harpe ga seg i kast med «Chanson de la nuit», som til tider så ut som en leken dans, særlig da Kjos Sørensen satt seg ned ved siden av harpen og brukte den som slaginstrument.

En mer energisk perkusjonist skal en lete lenge etter, og han imponerte virkelig med en feilfri utførelse av «Rebonds» av Jannis Xenakis, et meget utfordrende stykke.

Som avslutning spilte Plagge, Antonsen og Kjos Sørensen «Prism», skrevet av Plagge for trioen. Det var tredje gangen de framførte verket, som er basert på fragmenter av gammel middelaldermusikk, funnet ved Hamardomen. Et meget spesielt stykke, som avsluttes med improvisasjon. Det hele ga en tidløs følelse, som ble bekreftet av den tiltakende roen mot avslutningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.